Πού είναι το κίνητρό σου όταν ξυπνάς;

Πού είναι το κίνητρό σου όταν ξυπνάς;

Mai 24, 2019 0 Von admin
Πού είναι το κίνητρό σου όταν ξυπνάς;

Motortion Films / Shutterstock.com

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ξυπνήσετε. Εάν είστε νέος, έχετε νέες αναμνήσεις από τους γονείς σας να σας ξύπνησαν για να πάτε στο σχολείο κατά τη διάρκεια του δημοτικού ή του γυμνασίου. και αν είσαι μητέρα ή πατέρας με παιδιά σχολικής ηλικίας, έχεις πρακτική στο να τα ξυπνάς και θα ξέρεις πώς αντιδρούν. Ο καθένας έχει έναν τρόπο αφύπνισης και έναν τρόπο αντίδρασης στο ξύπνημα. Κάποιοι θα πηδήξουν από το κρεβάτι, κάποιοι θα τεντωθούν για δέκα λεπτά, μερικές φορές καλύπτετε το κεφάλι σας και προσποιείστε ότι ξανακοιμάστε, κάποιες άλλες γκρινιάζετε. Σαφώς, το κίνητρο έχει να κάνει πολύ με αυτό και είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Δεν είναι το ίδιο να ξυπνάς στις 6 το πρωί το καλοκαίρι για να πας μια βόλτα στο αγαπημένο σου λούνα παρκ, παρά να ξυπνάς ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό την ίδια ώρα για να δώσεις εξετάσεις. Η συγκίνηση του να ξέρουμε ότι θα περάσουμε τη μέρα χαλαρώνοντας, παίζοντας με την οικογένεια και τους φίλους, ταξιδεύοντας, απολαμβάνοντας μια νέα εμπειρία εκτός ρουτίνας κάνει το μυαλό μας πιο προσεκτικό και η διάθεσή μας όταν ξυπνάμε το πρωί είναι πολύ πιο θετική.

Υπάρχει επίσης ένα σπάνιο βήμα στο οποίο νιώθουμε ξεκάθαρα ξύπνιοι όταν, στην πραγματικότητα, κοιμόμαστε. Μερικά όνειρα είναι τόσο αληθινά όσο αυτό που νομίζεις ότι πέφτεις σε μια άβυσσο και πηδάς ξαφνικά στο κρεβάτι. Ή το αντίστροφο, μερικές φορές νιώθετε τόσο υπνηλία ακόμα και πολύ καιρό αφού έχετε σηκωθεί από το κρεβάτι και ήδη πηγαίνετε στην τάξη σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξυπνήσετε και υπάρχουν πολλοί τρόποι να ξυπνήσετε επίσης. Το να ξυπνάς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις επίγνωση, και ακόμη και όταν υπάρχουν διάφορα επίπεδα επίγνωσης. Το να κοιτάξουμε εσωτερικά μας βοηθά να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να ξέρουμε αν ένας καπουτσίνο, ένα ντους, λίγη μουσική ή λίγη άσκηση θα μας βοηθήσει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν έρθει η ώρα να κάνουμε αυτό για το οποίο έχουμε σηκωθεί από το κρεβάτι. , και επίσης, ώστε να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  • Καλόν ύπνο. Πριν προσπαθήσετε να μπορέσετε να ξυπνήσετε, πρέπει να κατανοήσετε τη σημασία του βήματος μηδέν. Το να ξεκουράζεστε αρκετά —μεταξύ 7 και 8 ανάλογα με το τι σας ζητάει το σώμα σας με βάση τη ρουτίνα σας— και με καλή ποιότητα ξεκούρασης είναι το κύριο κλειδί για να επιτεθείτε (ή όχι) στα παρακάτω βήματα που θα σας εξηγήσω. Είναι επίσης σημαντικό για την ξεκούρασή σας να πηγαίνετε για ύπνο χαλαροί και ήρεμοι, χωρίς φως ή θόρυβο που σας εμποδίζουν να επιτύχετε βαθύ ύπνο.
  • Σηκωθείτε από το κρεβάτι χωρίς να το σκεφτείτε. Τα σεντόνια σου σε αγκαλιάζουν, το μαξιλάρι σου σε χαϊδεύει, σήκω από το κρεβάτι χωρίς να τα αποχαιρετήσεις. Είναι το πιο δύσκολο βήμα, το ξέρω, αλλά είναι το βασικό βήμα.
  • Ενεργοποιήστε τον εγκέφαλό σας. Αν και μπορεί να μην φαίνεται έτσι, είναι πιθανό να ξυπνήσετε τον εγκέφαλό σας αμέσως μετά την αφύπνιση του σώματός σας. Ανοίξτε το ραδιόφωνο για να το ακούσετε ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας, διαβάστε την ατζέντα σας για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας τα πράγματα που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάντε λίγη άσκηση ή χορέψτε. Δημιουργήστε το πρωινό σας τελετουργικό και πραγματοποιήστε το στη διαύγεια του ηλιακού φωτός.
    Η γάτα ξυπνά τον ιδιοκτήτη της

    Giphy.com

  • Αναπτύξτε στάση. Δεν είναι καλό που ξυπνάς παραπονιόμενος γιατί πρέπει να πας σχολείο, χτυπώντας τα πράγματα με βλασφημία. Αν αυτό το αίσθημα θυμού προκύψει μέσα σας, είναι καλό να αφιερώσετε πέντε λεπτά για να διαλογιστείτε και μετά να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Το να ξεκινάτε τη μέρα με αρνητική στάση σας προετοιμάζει για το υπόλοιπο της ημέρας και θα μπορούσε να βλάψει τις δραστηριότητες, τις σχέσεις και τα επιτεύγματά σας.
  • Ρυθμίστε το βιολογικό σας ρολόι. Κάντε το να ξυπνάτε νωρίς ένα περίεργο πράγμα για εσάς. Όσο λιγότερο το εξασκείτε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι. Στην ειδική περίπτωση που πρέπει να ξυπνήσετε νωρίτερα από το συνηθισμένο μια συγκεκριμένη ημέρα, αφήστε το ξυπνητήρι μακριά από το ξυπνητήρι. αυτό θα σας αναγκάσει να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να πάτε να το απενεργοποιήσετε.

Αυτές οι συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν να ξεκουραστείτε και να έχετε μια καλύτερη μέρα, αλλά αν τα προβλήματα ύπνου σας επιμείνουν, αν παρατηρήσετε ότι ξυπνάτε στις 3 το πρωί χωρίς να μπορείτε να κοιμηθείτε ξανά, εάν κοιμάστε τακτικά και μετά από δύο ώρες ακόμα δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας. Κάποιες από τις ανησυχίες μας, το στρες ή το άγχος μας επηρεάζουν τις καθημερινές μας δραστηριότητες, οπότε αν γίνουν σοβαρές, καλό είναι να ζητήσουμε βοήθεια.

Η ρουτίνα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει να κάνει πολύ με το πώς κοιμόμαστε τη νύχτα. Συνιστάται να εκπαιδεύετε το σώμα σας, αλλά όχι πολύ, να κάνετε υγιεινή διατροφή, να κάνετε διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας που σας επιτρέπουν να μην φτάσετε τόσο αγχωμένοι την ώρα του δείπνου και μετά από αυτό, να προετοιμάσετε το έδαφος για ξεκούραση.

Το περισσότερο που μπορούμε να ελπίζουμε σε κάθε κατάσταση της ζωής μας είναι ότι οι ευαισθησίες μας, οι βασικές μας αξίες, οι εμπειρίες μας μας βοηθούν να πλοηγηθούμε σε αυτές τις καταστάσεις προς το μέγιστο όφελος για εμάς και για την εξυπηρέτηση των άλλων.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ως φοιτητές, εκπαιδευτικοί, συνάδελφοι, άνθρωποι, είναι να κατανοήσουμε ότι η διαδρομή που διανύουμε καθημερινά είναι ποικίλη και πρέπει να είναι περιεκτική. και ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα από τον εαυτό μας που πρέπει να γνωρίσουμε, να αποδεχτούμε, να αλλάξουμε για να μπορέσουμε να βαδίσουμε στο μονοπάτι της αφύπνισης προς έναν καλύτερο εαυτό μας.